Też sobie tak czytam o tych wszystich przygodach z silnikami i dochodze do wniosku ze na przyszłosc pozostaje tylko i wyłącznie benzyna, te nowoczesne diesle to o dupe rozbic :evil:
Sprężarka Klimatyzacji
Zwiń
X
-
Sprężarka Klimatyzacji
Witam.
Mam problem w moim autcie, które niedawno dostało strzała od dzika (zdjęcia). Generalnie wszystko mechanik naprawił.
Problem teraz jednak polega na tym, że po powrocie od mechanika auto śmiga, jeździ i jest złożone jak klocki lego, tylko tyle, że po włączeniu klimatyzacji słysze i czuje pulsacyjne buczenie, coś typu działanie silnika w czołgu gdy klima jest włączona.
Mechanik wskazuje na wentylator (duży), który od uderzenia jest lekko krzywy i nie chodzi prosto a kręci się eliptycznie. (tu będe testował czy jest ten problem na wyłączonej klimie i włączonym wentylatorze).
Kolega wskazuje jeszcze, że może coś to być ze sprężarką a konkretnie z łożyskami.
O ile wentylator bez problemu ustaliłem jaki to, to teraz mam problem jakie łożyska do sprężarki w moim autcie pasują. Takie:
Jeśli miałby ktoś numer katalogowy łożyska byłbym wdzięczny. Ofc, jeśli ktoś by miał inny pomysł co jest nie tak z klimą to też byłbym wdzięczny.
Dane auta: Skoda Octavia 1 Elegance, 1.9 TDI 110KM 2002 rok
Chłodnice założone nowe. (możliwe, żeby mechanik coś źle złożył i dlatego jest takie pulsacyjne buczenie?)
Pozdrawiam i dzięks za podpowiedzi.
-
Komentarz